Het is eindelijk tijd om op vakantie te vertrekken! Hierbij enkele punten die u best even nakijkt voor dat u vertrekt:

- Laat uw auto even onderhouden door uw garagist, om zeker te zijn dat de olie, koelvloeistof en andere vloeistoffen wel allemaal op peil staan.

- Hebt u een bijstandsverzekering voor de vakanties? Kijk even na of deze nog loopt en als dit niet het geval is kan zo'n bijstand erg van pas komen. Een panne of een ongeval is sneller gebeurd dan u het zou denken. De zomer is en blijft de drukste periode voor de bijstandsmaatschappijen.

- Werd uw GPS geüpdatet in de loop van het jaar? Als dat niet het geval is, doet u maar best snel een update voor uw vertrek.

- Neem maar best ook een kaart mee, uw GPS kan ook in panne vallen of een probleem hebben.

- Controleer de druk van uw banden, de druk moet vaak aangepast worden bij geladen voertuigen. Kijk even na wat de correcte druk moet zijn in de handleiding van uw auto.

- Neem genoeg eten en drinken mee voor onder weg en relax. De bedoeling van vakantie is om zich te kunnen ontspannen.

Gerelateerde nieuws items

Wegdek beschadigd en dit berokkent u schade?

In België vertonen veel van onze wegen ernstige schade zoals putten en dergelijke, veroorzaakt door strenge winters, werken, etc. Een gekend verhaal. En toch hebben veel automobilisten zich al laten vangen. Met schade tot gevolg.

De valkuilen van een aanrijdingsformulier

Elke autobestuurder is vroeg of laat betrokken bij een auto-ongeval. Vul je aanrijdingsformulier zo aandachtig mogelijk in want elke onnauwkeurigheid of vergetelheid kan zich tegen je keren.